søndag den 17. februar 2013

Strikkekursus form og beregning i strik - Kursus med Louise Klindt

Et strikke kursus uden ret meget strik men med rigtig meget snak om strik. Måle, tælle, beregne. Om hvordan man får tilpasset strik så det passer og laver on opskrift.

En simpel ting som mange glemmer eller ikke gider. STRIKKEPRØVEN. I min strikke opdragelse ligge at man altid strikke en prøve for at tjekke strikkefastheden.  Ved egentlig ikke hvorfra eller hvem der har påvirket mig til det. Men jeg gør det langt de fleste gange. Strikke prøven er meget vigtig.


Pia strikkede lyn hurtigt en strikke prøve. Vi dampede strikkeprøverne så de blev lettere at måle på. Det havde jeg aldrig prøvet før, men meget effektivt. Det lille stykke katon blev lagt oven på og vi talte og talte for at få strikkefastheden.
Her efter begyndte vi at måle på en udvalgt model på en tegning. Det stod (sad) Pia for.
 
Anne stod for at tegne modellen op på papir. Vi misforstod opgaven lidt den skulle ha været i halv størelse, men vores blev i fuld størelse. Den kom til at passe Anne.
Jeg fik gjort mig klog på at tegne ærme kuppel. Der var lige lidt tilpasning før målene stemte.
Anne og Pia diskuterer modellens muligheder.
Men ikke mere end Anne og Frida havde tid til en pause.
Bordet taler for sig selv, der var megen koncentration og aktivitet hele vejen rundt.
Vi fik vores model færdig. Anne døbte den Frida. Vi nåede frem til at det var svært at designe modeller i strik. Men vi fik også et indblik hvilke problemstillinger designerne står overfor når de arbejder. Jeg tager hatten af for designerne og deres flotte arbejde. De gør det muligt at vi andre kan strikke nogle fede ting vi kan læse os til i en opskrift.
Louises Strikkeprøver og modeller blev nøje studeret og beundret. Denne hue er jeg nød til at få strikket den er bare for lækker.
 
Men helt rolig der var lagt forplejnings pauser ind. Vi havde fordelt opgaverne mellem os. Jeg havde kogt en rådyr suppe. Brit havde bagt morgen boller, Lise dette dejlige brød der lige skulle bagesinde vi spiste det til suppen. Anne havde bagt kage. Så ingen var sultene. Det var en meget givende dag for alle. For  mit vedkommende fik jeg kædet meget teknik sammen mellem strik og min viden omkring beklædning og tilpasning. Dels fra mine mange år til syning og dels viden fra min "tekstil " tid i sidste århundrede.  For nogle er dette tørt og tungt stof. Men for os der var her denne dag var det lækker viden og nogle gode ploblematikker blev vendt. Louise kom med nogle fede indput og vi fik vendt rigtig mange ting.  Hvis denne læsning har fanget din interesse. Så saml en flok strikker og lav et kursus med Louise www.louiseklindt.dk det kan godt betale sig. Ved dagens slutning har vi allerede forslag til kommende kursus på beding.
Kom til at tænke på at jeg tror det var en ældre dame jeg strikkede med i mine ungdomsår der lærte mig vigtigheden i at strikke strikkeprøver.
Stor tak til Louise Klindt fordi hun ville bruge en dag på os.


2 kommentarer:

  1. Man kan næsten mærke stemningen. Jeg tænkte på jer, med en snert af misundelse ;o)

    SvarSlet
  2. Hej Susanne, Anne og jeg snakkede også om at du manglede. Der var en god stemning. Og det var rigtig godt. Du må med på det næste kursus vi laver.

    SvarSlet