søndag den 21. oktober 2012

Berlin 1 - efterårs ferien byen rundt - Byens puls

En tiltrængt lille ferie
Byen - Shopping - Restauraner - Naturen
Berlin 1 af 4

Vi havde allerede i sommer bestilt efterårs ferie .Tre dage i Berlin, to nætter på Scandic.

Afted det gik i det flotteste vejr. Jeg kunne desværre ikke hænge med hovedt ud af vinduet i flyet og tage billeder med mit nye camera. Men jeg gjorde hvad jeg kunne. Vi havde en fin flyvetur. Og vel fremme i Schönefelder lufthaven havde vi bestemt os til at tage S- Bahn eller U-Bahn til hotellet som skulle ligge lige oven på en station. Men jeg tog en kone over rule. Vi tager en taxa for jeg er træt. God beslutning. Han var sjov. Han var et levn fra en svunden tid. Frisure noget fra halvfjerserne. ( Lignede Jarlen i op på fars hat). Og fra det tidligere øst. Han gav en ca pris på hvad det ville koste til hotellet. ca 40 euro. Så kørte vi. Og derfra snakkede han. Han fortalte om alt det vi skulle se om byen og alt andet generelt.  Da vi nåede 38 euro stoppede han taxa meteret og kørte tur . Vi skulle lige se , så vi vidste hvor det og det er. Og sådan fortsatte han om øst og vest og muren og alt muligt. Og byen hvor grøn den var. Tju hej hvor det gik. Han var en stolt mand, stolt af sit job, sin by, sit liv,af at kunne vise rundt i sin by, at hjælpe os. Han var sku en skøn oplevelse. Og en god start på 3 dage i Berlin.
 
 
Holtel Scandic Potsdamer Platz 400 m fra pladsen er nok noget nær det mest centrale man kan bo. Hotellet var almindelig holtel standart.   Morgen bordet var fint, og jeg åd morgen mad uden at skamme mig.  Vi fik læsset af og afted ud i byen for at kigge. Vi havde jo kun 3 dage. Turen er delt op i emner i de forskellige indlæg om Berlin og ikke kronologisk. Også nyt for mig.
 
 
Jeg indrømmer gerne at jeg nok er lidt nørdet, ud i det med camera.  Jeg har da mit nye camera med og har haft en uge til at lære det at kende. Og er nået langt. Sony har europæisk hovedsæde i Berlin på Potzdamer plads så det var det første der blev besøgt. Det kan kun være billigere en i DK. Jeg ville gerne ha et større kort med større hastighed. Så nu er jeg klar til at indtage Berlin med et nyt SD kort HC 1-16 GB.  BERLIN COM ONE.  Peder er totalt lige glad med dette. Men han må lide den stakkel. SONY har bygget et center hvor det gamler er inddraget. Dækket med denne kuppel, fantastisk flot. Der var lys på om aftnen , læs indlæget om Berlin Festival of light. Centret er med Biograf ( selvfølgelig , garenteret med SONY udstyr). Restauraner og butikker. Vi spiste frokost på en Australsk cafe og fik nogle fine Burgere, Jeg var der hvor jeg skulle ha mad i en fart. Vi fandt ud af at de også solgt Kænguro krokodille o.lign. bøffer fra Australien.  Lækkert center , vi vendte tilbage til.
 
Jeg mødete lige en giraf på vejen. Lego havde lige en rede ved SONY centret.
 
Vi var en tur i Ka De We Luksus indkøbs center for de med store pengepunge eller god kredit. Der var alle de dyre mærker i ALT. Vi faldt i svime over afdelingen ,med chokolade og te. Vi fik købt en dåse te og kiggert os rundt i alle afdelinger.
 
Vi landede i cafeen på toppen med dette flotte lys.
Vi fik nogle meget lækre salater og gode teer.
 
Ampelmann som lyssignal manden hedder er kult. 
Det  et et af byens brand, med egen butik og sælges i alle sovenier butikker
 
Vi havde fra peders kollega hørt om te butikken Tee Gscwender.

Skøn lille butik kun med tee, Fik da købt lidt tee.
 
Underholdning på Alexander platz af 2 knald gode gymnaster.
  
Der er et hav af cafer overalt i byen.
 
Aftensmad på en kartoffelrestaurant. Alle retter hed kartofler med............ sjovt meget sjovt. God mad. Peders kartoffel med schnitzel
Bagt kartoffel med salat.
 
Frokost på en cafe. Eisben mit sautercraut.

 


Classic Remise inponerende sted. Stedet hvor Berlinerne med de dyre biler lejer en plads i en kæmpe garage og for opbevaret deres fine dyre bil. De var der alle de fine biler i de rigtige mærker VILDT.
Porche 911 i hvid , grå med tøj tag og en sort ( men ingen rød) Masarati, Aston Martin, Ferrari, Mc Laren, Bugatti Veyron en Bugatti 57 , Mercedes 300 SL, Lamborghini, Bentley, Rolls- Roycs


 

Motor cykel museum kun med Øst Mc'er. Peder gik lidt i selvsvingJeg syntes denne var fin lys grøn og dæk der ikke er tykkere end Mountin Bike dæk


 
Berlin den grønne by. Der er skønne små og store parker og små grønne pletter alle vegne. Og Masser af trær i gaderne.

Flotte gamle hængepil i en bevaringsværdig lille park
Masser af små fugle overalt.
Denne brugte vi hverdag og med god hjælp fra en af Peders kollegaer fik vi 3 gode dage i Berlin.

Vi gik rundt til det meste pga det gode vejr  24692+25669+13643= 64004 så dagligt gennensnit er 21335 Skridt
 

Strikketøjet kunne jeg godt ha ladet blive hjemme, det blev ikke brugt meget. Jeg må jo ikke stikke i lufthavnen og ha strikkepinde med i flyveren mere. Og i lufthavnen savnede jeg det.

 
 
 

1 kommentar:

  1. Jeg forstår ikke hvorfor du ikke må have strikketøj med lufthavn og fly, det har jeg da altid.

    SvarSlet