søndag den 7. juli 2013

En lille kvie blev født i naboens fold. juli 2013

Fredag eftermiddag havde jeg besøg af en af mine foto nørd venner. Han tager nogle fantastiske billeder. Mens han futtede rundt med sit camera på de 10 tønder land jeg er i besiddelse af var en af naboens kvier begyndt at kælve.
Vi kunne tydeligt se at hun lå oppe på marken og blokkede. Senere på eftermiddagen banker det på døren, det var et norsk ægtepar på cykeltur. Det havde set kvien . Hun var nu nået til at skulle kælve. Vi gik der op. Naboerne var ikke hjemme. Hun var ved at være træt, og det var en stor kalv. Vi smuttede under hegnet og hjalp hende færdig. Da hun pressede trak vi og så var der sørme lige en lille kvie kalv. Dette er ikke nyt for mig, jeg er vokset op på en større kvæg gård. Jeg har set og prøvet det mange gange, og jeg ved hvad jeg gør. Men det er en del år siden mine forældre satte køene ud ( det hedder det i den verden, når man stopper produktionen). Men det lå lige på rygraden. På billedet er lille kip et par minutter gammel. En lille time efter var begge på benene og futtede rundt i folden. Billedet er dårligt, taget med min mobil.

4 kommentarer:

 1. Godt at du viste, hvad der skulle gøres....jeg havde nok ikke anet, hvad der skulle gøre (selvom jeg har været på en gynækologisk afdeling og her taget imod lidt af hvert.)

  SvarSlet
 2. Ja men så var det nok kommet en anden der vidste hvad der skulle gøres. Eller naboen kom hjem.

  SvarSlet
 3. Og så hjem til en gang jordmoderkaffe. Sikke en oplevelse.

  SvarSlet
 4. Det var nu naboen der kom med en øl næste dag for at fejre.

  SvarSlet